Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

În România, în fiecare oră o femeie este diagnosticată cu cancer la sân, în timp ce la fiecare 3 ore o femeie pierde lupta cu viața din cauza acestei afecțiuni

În ultimii ani, incidența cancerului de sân depășește rata celorlalte tipuri de cancer. Cancerul de sân reprezintă principala cauză de deces la femei și a treia cauză de mortalitate în Europa. Mai mult, se remarcă și apariția cancerului de sân la femei din ce în ce mai tinere. Deși este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnit la femei, acesta poate afecta și bărbații. Preocuparea timpurie este cel mai bun mod de a preveni afecțiunile sânului. Prevenirea cancerului la sân începe odată cu un stil de viață echilibrat, prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase, dar și prin efectuarea investigațiilor anuale de specialitate. Diagnosticul precoce, într-o formă de stadializare incipientă, crește rata de supraviețuire și de vindecare, precum și oportunitatea unui tratament chirurgical conservator, cu păstrarea parțială a glandei mamare.

10.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân avansat sau metastatic în fiecare an, în România
 

După vârsta de 20 de ani, chiar dacă nu există nereguli la autoexaminarea prin palpare, se recomandă ca orice femeie să își facă anual o ecografie la sân. Ecografia mamară este o investigație imagistică a sânilor, neinvazivă și nedureroasă, cu ajutorul ultrasunetelor, de primă intenție pentru femeile tinere (inclusiv adolescente). Aceasta este cea mai importantă investigație imagistică a patologiei mamare (complementară mamografiei, principala metodă de investigare a afecțiunilor sânilor la femeile peste 40 de ani). Ecografia la sân este recomandată ca metodă de screening pentru detectarea și diagnosticarea afecțiunilor sânului, și constituie principala metodă de screening a cancerului de sân la femeile tinere. Perioada optimă de examinare a sânului este între zilele 5 și 10 ale ciclului menstrual (calculate de la prima zi de menstră).

1 din 8 femei poate face cancer de sân
 

Studiile arată că 90% din femei nu au participat niciodată la un program de screening oncologic. În România, majoritatea pacientelor care se prezintă la medic cu neoplasm mamar sunt deja într-un stadiu avansat de boală (3-4), cu o rată a mortalității de 36%, din cazurile diagnosticate, mai mare decât media europeana (29%) și chiar decât cea mondială (31%).

Ecografia mamară se recomandă și în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează. Îți recomandăm să efectuezi ecografia de sân anual până la 40 ani, urmând ca după această vârstă să efectuezi și o mamografie.

La Centrul de Sănătate a Sânului Arcadia, fiecare femeie este tratată cu atenție și multă delicatețe. Tehnologia folosită redefinește experiența pacientelor: asigură un diagnostic precis într-un timp scurt de examinare.

Fii responsabilă de sănătatea ta. Programează-te pentru ecografia mamară la numărul de telefon 0232 920, Call Center Arcadia.

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou