Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Video consultația inițială de chirurgie bariatrică și metabolică

Dr. Sebastian RaleaObezitatea este afecțiune metabolică ce scurtează speranța de viață cu 5 până la 10 ani. Astăzi, obezitatea este recunoscută ca fiind o epidemie globală, reprezentând, al doilea factor de risc cauzator de deces, după fumat. În contextul pandemiei, atragem încă o dată atenția asupra faptului că obezitatea, împreună cu afecțiunile asociate (diabet, hipertensiune arterială, scăderea capacității organismului de a se apăra de infecții etc), reprezintă un factor de risc major pentru viață și calitatea ei.

Chirurgia bariatrică și metabolică (chirurgia obezității) are ca obiectiv scăderea greutății în exces și ameliorarea, până la remisie completă, a factorilor metabolici de risc. Este tratamentul cel mai eficient, pe termen lung, în lupta cu obezitatea și complicațiile antrenate de această afecțiune.
Consultația inițială de chirurgie bariatrică și metabolică este primul pas pe care îl puteți face pentru sănătatea dumneavoastră. Intrați în video consultație și purtați o discuție cu medicul specialist. În acest fel, aveți acces de la distanță la expertiza acestuia.
Medicul se va afla în cabinet, unde poate utiliza infrastructura de comunicare audio-video integrată și securizată în raport cu pacientul și unde are acces la documentele medicale ale pacientului programat, fie că sunt transmise electronic de acesta, fie că pacientul are istoric medical în Arcadia.
Discuția medic-pacient (anamneza), este un dialog condus de medic astfel încât acesta să poată stabili premisele corecte în vederea stabilirii celei mai adaptate indicații de tratament: vom discuta despre obiceiurile dumneavoastră alimentare, despre greutatea și înălțimea dumneavoastră și vom calcula împreună indicele de masă corporală. Tot acum, puteți evidenția simptomele care vă deranjează, precum și afecțiunile pe care le mai aveți.
Aveți posibilitatea de a transmite toate informațiile dumneavoastră medicale (rezultatul analizelor sau altor investigații medicale), anterior video-conferinței. Dacă aveți un istoric medical în Arcadia, prin intermediul sistemelor informatice interne, avem acces asupra acestuia.
În cazul în care este necesar, vă puteți prezenta ulterior acestei prime consultații, în cabinetul de la Arcadia.
Mai multe detalii despre video consultație și despre serviciile de telemedicină Arcadia sunt disponibile pe pagina dedicată: https://www.arcadiamedical.ro/arcadialine.
Consultația inițială de chirurgie bariatrică și metabolică se poate desfășura în cele mai bune condiții atât în cabinet, cât și prin apel video. Are rolul de a analiza situația particulară a fiecărui pacient și precede etapa analizelor și investigațiilor obligatorii.

Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou